MMBCN » Nova exposició permanent + Ramon Casas

Nova exposició permanent + Ramon Casas

Pocs artistes plàstics catalans han deixat una petjada tan nítida en la comprensió de la història social i política de l’Espanya contemporània com Ramon Casas, dibuixant, cartellista, retratista i intèrpret dels canvis d’un país que entrava amb grans transformacions socials al segle XX i que en l’estètic, mirava a Paris.

Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement en 1866, el Museu del Modernisme va organitzar la mostra “Ramon Casas. La vida moderna” ambiciosa retrospectiva tribut a una figura, i a la seva facilitat pel dibuix, que li va convertir en  retratista insubstituïble de finals del XIX i les primeres dècades del XX.

Coincidiendo con el ciento cincuenta aniversario de su nacimiento en 1866, el Museo del Modernismo de Barcelona ha organizado la muestra “Ramon Casas. La vida moderna” ambiciosa retrospectiva tributo a una figura, cuya facilidad para el dibujo le convirtió en insustituible retratista de finales del XIX y las primeras décadas del XX.

3295 - Júlia amb barret i para-sol

674 - William Degouve de Nuncques, c.1902Interior a Sant Benet

Amb la intenció de seguir oferint l’obra de Cases als visitants, s’ha inclòs una part del fons propi del museu a la sala de pintura, que podrà gaudir-se fins a finals del 2016. Dibuixos i olis amb un interessant diàleg amb la col·lecció de mobiliari, escultura i arts decoratives del MMBcn.