MMBCN » Bloc » LA NIT DELS MUSEUS

LA NIT DELS MUSEUS

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països. Aquest any coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, una jornada que aplega més de trenta mil centres de tot el món amb l’objectiu de sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en la transformació constant de la societat.

Aprofita la Nit dels Museus per conèixer la nova col·lecció 2013. Una singular i important col·lecció del modernisme català, amb una gran riquesa iconogràfica i una gran diversitat de materials i tipologies, reunida gràcies a l’esforç dels antiquaris Fernando Pinós i Maria Guirao. La col·lecció comprèn mobiliari, pintura, escultura i arts decoratives. A la planta principal s’hi mostren obres d’Antoni Gaudí, Gaspar Homar i Joan Busquets. També obres d’artistes com Ramon Casas, Joaquim Mir Santiago Rusiñol, Eusebi Arnau, Miquel Blay, Enric Clarasó, Lamber Escaler i Josep Llimona.

Entre les novetats destaca la reixa de la desapareguda Casa Mateu – coneguda com La Miranda – projectada per Antoni Gaudí i Francesc Berenguer a Llinars del Vallès (Barcelona). També dos dibuixos al carbó i pastel de Ramon Casas, un dels quals és el retrat de la seva model, amant i esposa Júlia Peraire, en què predominen els gustos de la moda de començaments del segle XX.

Tanmateix es presenten en primícia mobiliari de la Casa Trinxet de Josep Puig i Cadafalch, i espectaculars obres d’ebenisteria de Joan Busquets i Gaspar Homar.

 

 

Compartir a

Aquesta pàgina també està disponible en: Español

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *