MMBCN » Any Ramon Casas

Any Ramon Casas

Ramon Casas - Dama en interior - Cap al 1917 Museu del Modernisme

Ramon Casas – Dama en interior – Cap al 1917 Museu del Modernisme

El Museu del Modernisme de Barcelona organitza la celebració del 150è aniversari del naixement de l’artista Ramon Casas i Carbó (Barcelona, 4 de gener de 1866 – 29 de febrer de 1932). El museu organitza una sèrie d’activitats i exposicions, entre les que destaca una gran exposició retrospectiva de l’insigne pintor barceloní que va ocupar gran part de l’espai expositiu, amb obres que són presents a l’iconografia popular i altres, gairebé inèdites, que afavoriran a donar una visió de conjunt de l’excel·lent i acurada obra de Ramon Casas. La exposició ha tingut lloc del 10 de març fins al 3 de juliol.

En la mostra vam veure un Casas multidisciplinari: des de la seva afició al ciclisme i, posteriorment, a l’automobilisme –i les relacions que va tenir amb diverses personalitats lligades al motor– i essent fundador d’una institució centenària vinculada a aquest món. La seva passió envers el cartellisme, com a nova font d’expressió artística i, també, comercial, contrastada amb altres visions d’artistes contemporanis. Les grans sèries de retrats que executa a principis del segle XX i els últims quinze anys de la seva vida. La doble relació amb la burgesia barcelonina i la bohèmia parisenca, amb les seves estades a Montmartre. També vam gaudir de la seva faceta artístico-literària i l’empremta que va deixar a les revistes Quatre gatsPèl & Ploma o Forma. Així mateix, els seus quadres de cronista de la societat del seu temps, com a testimoni de grans esdeveniments.

Ramon Casas - inauguracio de les regates - Barcelona 1888 - Museu del Modernisme

Ramon Casas – inauguracio de les regates – Barcelona 1888 – Museu del Modernisme

Si vols saber-ne més de l’Any Casas i de l’exposició, només has de visitar la pàgina web dedicada al pintor ramoncasas.cat