MMBCN » Concert homenatge Enric Granados

Concert homenatge Enric Granados

Enric Granados i el seu entorn

Dissabte 7 de maig a les 19h – Museu del Modernisme

VENDA DE ENTRADES

                           en el centenari de la seva mort

1458749775946

En aquest recital la soprano M. dels Àngels Miró acompanyada per la pianista M. Rosa Ribas interpretaran cançons d’Enric Granados i també dels seus contemporanis Lluís Millet, Joan Lamote de Grignon, Enric Morera i Eduard Toldrà. Tots ells van viure la plenitud del modernisme, juntament amb el pintor Ramon Casas, del qual celebrem enguany el 150è aniversari del seu naixement amb una exposició al nostre museu.

Ramon Casas va fer retrats al carbó de Granados, Millet i Morera. Tots plegats van trobar-se en diversos esdeveniments culturals  al Reial Cercle Artístic, del qual n’eren membres, i a l’Associació Wagneriana de Barcelona fundada als “Quatre Gats”. En aquest local, lloc de trobada i de tertúlies, també hi van coincidir moltes vegades.

Programa baixa

 Les artistes

Foto_dúo web

M. ÀNGELS  MIRÓ, soprano

Soprano, nascuda a Barcelona. Realitzà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat, on aconseguí el títol de cant i el Premi Extraordinari. Obtingué també els Diplomes d’Honor del concurs  de cant “Francesc Viñas” i del concurs “Maria Canals”, així com el Premi “Ignasi Folch i Torres” i el Premi “Catalunya Lírica” atorgat per l’Ajuntament de Barcelona.

Als seus inicis fou solista de l’Orfeó Català amb actuacions arreu de Catalunya, Espanya, Itàlia i França. Ha cantat al Gran Teatre del Liceu i al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra Ciutat de Barcelona i amb la Banda Municipal. Ha fet enregistraments per Ràdio Nacional d’Espanya, Ràdio 4, Catalunya Música, Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya. Ha actuat  sota la direcció dels Mestres Pau Casals, Lluís M. Millet,  Janos Kulka, Luís Izquierdo, Antoni Ros Marbà i Franz Paul Decker, entre d’altres.

 Ha participat  com a soprano en l’enregistrament del disc “Les ales del vent” amb poesies de Màrius Torres i música de la compositora i pianista M. Rosa Ribas amb la qual ha fet nombrosos recitals amb un repertori molt extens, dedicant especial atenció als nostres autors catalans.

És professora de cant de l’esmentat Conservatori Municipal.  Ha publicat un  “Mètode de Cant” amb  pròleg del tenor Josep Carreras. Recentment ha escrit un llibre autobiogràfic anomenat “Pinzellades musicals”

 M. ROSA RIBAS, piano

Pianista i compositora nascuda a Barcelona. Realitzà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat, obtenint els títols de piano, guitarra, solfeig i composició, una Menció d’Honor de fuga, i els Premis d’Honor de piano, música de cambra, harmonia i composició.

El 1980 és premiada al concurs de composició “Francesc Basil” a Figueres per l’obra “Tema variant” de piano. El 1998 l’Associació Catalana de la Dona li atorgà el 1er Premi de Música “Caterina Albert i Paradís” pel lied “El bes” i el 2009 rep el 1er Premi de Composició “Ciutat de Sant Cugat” per l’obra “12 haikús japonesos” per a veu i piano, amb textos de Jordi Coca. En motiu del centenari del naixement de Màrius Torres el 1910 enregistrà el disc “Les ales del vent” amb textos d’aquest poeta musicats per ella.

Han estat els seus professors Sofia Puche, Xavier Montsalvatge i Antoni Ros Marbà, entre d’altres. Amb Paul Schilhawsky treballà específicament l’acompanyament del lied. Ha ampliat la seva formació amb nombrosos cursos i seminaris de prestigiosos músics. La seva activitat artística se centra tant en la interpretació com en la composició. Les seves obres han estat interpretades a diversos països d’Europa i també als EUA, Mèxic i Japó. És professora de piano de l’esmentat Conservatori Municipal i membre de l’Associació Catalana de Compositors.