MMBCN » Recital de poesia modernista

Recital de poesia modernista

Barcelona Poesia 2016

Barcelona celebra l’edició 2016 de Barcelona Poesia, que tindrà lloc del 4 al 10 de maig en diferents institucions i punts de la ciutat. El Museu del Modernisme acull un recital de poesia i ofereix un comentari sobre la poesia modernista catalana a càrrec del filòleg i escriptor Víctor Pallàs Arisa. Tot seguit, hi haurà una recitació de textos de poetes modernistes catalans a càrrec de Miquel-Lluís Muntané, escriptor i periodista.

Lloc: Museu del Modernisme de Barcelona (Balmes, 48)

Data: Divendres 6 de maig

Hora: 19 h

Entrada lliure (aforament limitat)

Els participants

 

Recital

Víctor Pallàs és filòleg, escriptor, editor i promotor cultural. Autor de diverses obres sobre temes de llengua i literatura. Director del festival de poesia “Tres Veus” que se celebra al monestir de Sant Pere de Casserres.

Miquel-Lluís Muntané és sociòleg (especialitzat en sociologia de la cultura), periodista i escriptor. Autor d’una obra extensa que comprèn narrativa, poesia, assaig i teatre. Col·laborador habitual als mitjans de comunicació sobre temes culturals.


Barcelona Poesia és l’ocasió de reunir la força poètica que dia rere dia neix, es reprodueix i no mor mai ni a la ciutat de Barcelona ni a la resta dels territoris de parla catalana. L’esdeveniment poètic més important de l’any a Barcelona no deixa de cremar aquest 2016 gràcies a la feina feta en divuit edicions anteriors. En aquesta nova edició de Barcelona Poesia hem volgut convertir les tardes en l’hora bruixa que reuneixi aquesta força poètica en un verger de paraules. Durant els dies centrals d’aquesta setmana, en un entorn únic, s’escoltaran dalt de l’escenari alguns dels millors versos de la poesia catalana, però també es podran trobar els millors llibres de poesia, tant els més vistos a les prestatgeries, com la resta de joies que hi arriben a comptagotes. Descobertes de noves veus poètiques, traduccions de clàssics, novetats d’autors consolidats, versos que esperen els lectors… I als vespres, la poesia es manté incombustible, seguim amb els millors versos, amb els millors poetes, amb les millors posades en escena i amb els homenatges a autors que ja no hi són, però que volem tornar a escoltar i dels qui ens agradaria saber més a través dels qui els van conèixer.

TERESA COLOM I MANUEL FORCANO

Direcció de Barcelona Poesia