MMBCN » Blog » Dionís Baixeras. Vida i obra d’un gran naturalista català

Dionís Baixeras. Vida i obra d’un gran naturalista català

Dijous 10 d’octubre tindrà lloc al museu la conferència sobre la personalitat humana i artística d’aquest pintor del tombant de segle a càrrec d’Esther Alsina i Enric Orriols, autors del catàleg raonat de l’artista. Aquest esdeveniment inclourà la visita al museu així com una copa de cava que s’oferirà als assistents al finalitzar la conferència.

Dionís Baixeras i Verdaguer (Barcelona, 1862-1943) va ser un dels més destacats paisatgistes del tombant de segle, arrelant la seva obra en el realisme pictòric amb paisatges que mostraven la varietat de les terres catalanes des de llurs costes fins els Pirineus. Igualment conreà amb assiduïtat el dibuix i la seva acurada tècnica gràfica li va meréixer ser guanyador del concurs que convocà l’Ajuntament de Barcelona el 1907 arrel d’un pla de reforma urbanística que comportava la demolició d’una part de la ciutat, i en què es demanava als artistes material gràfic d’aquells indrets que es veurien afectats per la remodelació. Així doncs, aquesta sèrie de dibuixos representa amb el pas dels decennis un importantíssim document històric des d’on descobrir una Barcelona inexistent. Al llarg de la seva carrera, Baixeras va participar en exposicions a nivell nacional i internacional i una de les facetes més desconegudes de l’autor és la que tingué com a pintor muralista en la decoració d’interiors, tant en immobles particulars com en importants edificis institucionals. Gràcies als seus quadres situem aquest artista en el realisme pictòric i endinsem la seva obra en el naturalisme, delectant-nos amb un art molt proper al que a França havia realitzat Jean-François Millet. Podem afirmar que l’obra de Dionís Baixeras és un destacat puntal d’un dels períodes més fructífers de la pintura catalana.

Dionís Baixeras, Idili a Camprodon. Cap al 1915

DATA: dijous 10 d’octubre de 2013

HORA: 18.30 h

PREU: 10 € (visita al museu + conferència + copa de cava). Places limitades.

LLOC: Museu del Modernisme Català. C/ Balmes, 48. Barcelona

PER MÉS INFORMACIÓ: TRESC El Club de Cultura

 


Fatal error: Call to undefined function icl_get_languages() in /home/mmbcn/public_html/wp-content/themes/mmcat_theme/functions.php on line 805