MMBCN » Blog » Ens incorporem a la Ruta Europea del Modernisme

Ens incorporem a la Ruta Europea del Modernisme

Barcelona, 17 de maig de 2010

El quart tinent d’alcalde i president de l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPUiQV) de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, ha signat avui el conveni d’adhesió del Museu del Modernisme Català a la Ruta Europea del Modernisme – Art Nouveau European Route. 

european route bj 

IMG_9724

Fernando Pinós, Ramon García-Bragado i Maria Guirao

La Ruta, constituïda el juny de 2000 a Barcelona, és una associació formada per més d’un centenar de governs locals i entitats públiques i privades de 67 ciutats d’arreu del món, compromeses en la protecció, millora, difusió i promoció del patrimoni artístic i especialment arquitectònic conegut internacionalment com a Art Nouveau. Impulsada per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, la Ruta ha anat creixent en els deu anys de funcionament. Amb la incorporació del MMCAT, la Ruta compta ja amb 57 entitats i 67 municipis associats, l’objectiu comú dels quals és revaloritzar el patrimoni modernista europeu amb la recerca i l’assaig de fórmules que permetin fer-ho autosostenible, i propiciar la circulació pel territori europeu fomentant l’interès turístic i cultural de la ciutadania pel Modernisme.

Fernando Pinós i Maria Guirao, presidents del MMCAT, han presentat el bust d’Enric Sagnier, donat per Antonio Sagnier, nét de l’insigne arquitecte. L’obra executada per l’escultor Eusebi Arnau, es fruit del treball conjunt d’arquitecte y escultor en nombrosos edificis de la ciutat de Barcelona. Amb aquesta donació es reforça el vincle format per Enric Sagnier i Eusebi Arnau ja que Sagnier va projectar la Casa Garriga i Nogués i la Casa Bertrand (seu del MMCAT) i Arnau va executar la copa decorativa que presidia el vestíbul d’entrada de la Casa Garriga i Nogués i el retrat d’Enric Sagnier, dues escultures que ara formen part del MMCAT.

_MG_3825

El bust d’Enric Sagnier, obra d’Eusebi Arnau

També s’ha presentat la Guia del Museu, editada en català, castellà i anglès; amb la qual el visitant pot descobrir les dades biogràfiques i històriques, característiques tècniques i anècdotes de més de 100 obres del fons del museu.

IMG_9715

Maria Guirao durant la presentació de la Guia

Portada guia baja

Més informació a https://www.coupdefouet.eu

Aquesta pàgina també està disponible en: Español

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada