MMBCN » Blog » Nova exposició temporal. Mysteria. Els secrets desvetllats

Nova exposició temporal. Mysteria. Els secrets desvetllats

Hi ha un fantasma, o és que Ramon Casas va pintar a Júlia dues vegades al mateix quadre? Perquè ho podem veure i quin és el motiu que el portà a prendre aquesta decisió?

El Museu del Modernisme Català present la seva primera exposició temporal. Mysteria, un recorregut per la bellesa oculta de les obres, unit al rigor científic de la seva detallada anàlisi, presenta allò ocult al llarg de més de cent anys. Gràcies a un projecte de recerca, amb la col·laboració d’Actio, Art i Ciència, de la Universitat Politècnica de Catalunya, s’ha sotmès a l’anàlisi de reflectometria infraroja els quadres de la col·lecció del museu, del que s’ha fet una selecció.

A les 12 obres seleccionades es pot descobrir allò que es troba sota de les capes pictòriques, on la llum infraroja ens ha permès arribar. Es tracta de revelar el procés artístic que el pintor porta a terme a través d’una sèrie de passos, com els dibuixos preliminars i la seva quadrícula, correccions, elements eliminats, penediments, així com restauracions a què s’ha sotmès alguna de les obres. També es presenten els elements d’un quadre que no estan a la vista, petites claus i documents amagats com ara segells, inscripcions o etiquetes de les diverses exposicions en què es van presentar les esmentades obres. Constitueixen documents històrics molt importants, que confirmen les dades ofertes per diversos historiadors, que completen una anàlisi més detallada dels quadres.

L’exposició mostra l’estudi a què s’han sotmès obres de Laureà Barrau, Pere Borrell, Joan Brull, Gaspar Camps, Ramon Casas, Josep Cusachs, Baldomer Galofré, Joan Llaverias, Roman Ribera i Antoni Utrillo. Una valuosa informació que ens acosta d’una manera inusual i fascinant a la personalitat i caràcter, de vegades atrevit i a vegades perfeccionista, dels protagonistes del Modernisme.

Exposició comissariada per Gabriel Pinós i Beatriz Maeztu

Lloc: Museu del Modernisme Català, Balmes 48

Data: Del 9 de novembre al 23 de febrer

Horari: Dilluns a dissabte de 10 a 20h / Diumenges i festius de 10 a 14h

Més informació: mmcat@mmbcn.cat /932 722 896

 

 


Fatal error: Call to undefined function icl_get_languages() in /home/mmbcn/public_html/wp-content/themes/mmcat_theme/functions.php on line 805