MMBCN » Blog » Presentació del llibre Manuel Cusí.Devoció per la bellesa.

Presentació del llibre Manuel Cusí.Devoció per la bellesa.

 

 

 

Presentació del llibre Manuel Cusí. Devoció per la bellesa

al Museu del Modernisme de Barcelona

Dijous 14 de novembre a les 19:30h

Entrada lliure. Places limitades.

 

El proper dijous 14 de novembre el Museu del Modernisme de Barcelona acollirà la presentació del llibre Manuel Cusí. Devoció per la bellesa de Rossend Casanova, amb pròleg d’Isabel Coll i editat per Manel Terrón Cusí. Es tracta d’una nova monografia dedicada a aquest pintor que va gaudir de gran èxit i popularitat durant el 1900, i del qual el museu exposa de manera permanent la pintura Interior amb tres joves (c. 1896).

Manuel Cusí (1857-1919) va néixer a Vilanova i la Geltrú, es formà a Barcelona i completà els estudis a París. Establí el seu taller a la capital catalana i es dedicà majoritàriament al gènere del retrat, sobretot el femení, que plasmà en uns quadres plens de llum, bellesa i elegància.

El llibre presenta la seva biografia, reprodueix les seves obres principals i dedica uns capítols al seu món més proper, com el Gran Teatre del Liceu que li serví d’inspiració, l’Ateneu Barcelonès amb el que col·laborà activament, les sales d’exposició Robira i Parés que mostraren els seus quadres, o la revista Álbum Salón que els reproduí a les seves pàgines. Un artista apassionat per la pintura, en la que hi expressà una veritable devoció per la bellesa.

Manuel Cusí

Interior amb tres joves c.1896 Oli sobre tela. 81 x 95 cm

©Museu del Modernisme de Barcelona

 


Fatal error: Call to undefined function icl_get_languages() in /home/mmbcn/public_html/wp-content/themes/mmcat_theme/functions.php on line 805