MMBCN » Exposició temporal: Les Confluences

Exposició temporal: Les Confluences

Les Confluences. Ramon Casas i la joieria contemporània 

22/09 – 16/10

En el marc de la 8a edició de JOYA Barcelona Art Jewellery Fair, la curadora i experta en història de l’art Nichka Marobin, comissària de la mostra, ens presenta el projecte de “Les Confluences | Les Confluències”. El nostre homenatge particular a Ramon Casas continua: un pas més enllà que abasta un territori híbrid, un diàleg entre la pintura modernista i la joieria artística.

CrPsLXvVMAAYSCVL’exposició es durà a terme del 22 de setembre al 16 d’octubre on podrem apreciar un diàleg artístic, confluència d’idees, patrons, colors i textures entre les pintures del pintor català Ramon Casas i peces de joieria artística de nivell mundial. El projecte és el testimoniatge de la repetició de motius ornamentals, adorns decoratius i textures similars mitjançant la juxtaposició de peces de joieria artística i pintures preses directament del període modernista.

Es podrà gaudir d’un Ramon Casas, en el seu Any oficial, enfrontat a deu artistes de diferents nacionalitats, amb la seva particular visió de l’univers de la joieria contemporània. Una simfonia artística de colors, textures i emocions, que dansen al voltant de les obres de Casas. Les sensacions que transmeten els seus olis i dibuixos atrapen a aquests artistes, inspirades en un Casas més actual que mai.

Mons aparentment diferents com són la pintura i la joieria artística, el modernisme i l’art contemporani: subtils fermalls, braçalets o pendents d’originals contrastos, troben en aquesta exposició el seu espai, la seva conversa, poètica i suggeridora. Una mostra que apropa fonts artístiques d’arrel diversa –tècnica i culturalment- per compartir la inesgotable capacitat creativa dels artistes i de l’ésser humà.

Lloc: Museu del Modernisme de Barcelona (Balmes, 48)

Dates: Del 22 de setembre al 16 d’0ctubre

Horaris: De dimarts a dissabte de 10:30 a 19h / Diumenges i festius de 10:30 a 14h

Preu: 10€ / 7€ reuduïda* (inclou visita lliure a l’exposició permanent)

*Consulta els preus d’entrada general, reduccions i gratuïtats aquí