MMBCN » Ruta Rusiñol: Vida i obres

Ruta Rusiñol: Vida i obres

FOTO 092 AUTORETRATAmb motiu de l’exposició temporal Santiago Rusiñol. Jardins d’Espanya, el museu organitza una ruta guiada per conèixer la vida i l’obra d’aquest artista català.

De la mà d’en Rafa Burgos, Guia Oficial de Catalunya, periodista i escriptor, es farà un repàs als episodis més destacats de la biografia de Santiago Rusiñol. El recorregut s’inicia al Teatre del Liceu, en plena Rambla de Barcelona, des d’on es començarà a dibuixar l’esbós que acabarà conformant el retrat del personatge.

El dramaturg i pintor Santiago Rusiñol és el màxim representant a Catalunya de l’artista bohemi. La seva obra de teatre L’Auca del senyor Esteve ha esdevingut un clàssic dels escenaris. I pel que fa a la pintura, la sèrie de quadres Jardins d’Espanya l’ha convertit en uns dels paisatgistes més rellevants. Fins al punt d’inspirar a pintors i escriptors com ara Joaquim Sorolla, Juan Ramón Jiménez o Federico García Lorca. Amb motiu de la suggeridora exposició del Museu del Modernisme de Barcelona organitzem la ruta Rusiñol: Vida i obres. Un recorregut que repassa els escenaris barcelonins de l’artista i inclou, també, la visita guiada a la mostra.

 Principals parades:

INTRODUCCIÓ

Rusiñol i la Rambla (davant del Gran Teatre del Liceu)

EL DRAMATURG

Més enllà de l’Auca (davant del Teatre Romea)

EL PINTOR

Els tres de Can Parés (Sala Parés)

VIDA PRIVADA

Marit i pare (davant la parròquia de Santa Anna)

AMICS, CONEGUTS I SALUDATS

(plaça de Catalunya)

CALAIX DE SASTRE

El Greco a Sitges (Gran Via, davant del monument a Francesc Soler i Rovirosa)

VISITA A L’EXPOSICIÓ

Santiago Rusiñol. Jardins d’Espanya

Punt d’inici: Davant entrada principal del Liceu (Rambla, 51-59) Metro: Liceu (L3)

Hora: 11 hores

Durada: 2 hores aproximadament

Dies: Dissabtes 1 i 8 de juliol

COMPRAR ENTRADES